nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Dillkylling med rotgrønnsaker
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Dillkylling med rotgrønnsaker
Denne gryten blir som en frikassé. Jevn gryteretten med maisenna hvis du ønsker den glutenfri! Rotgrønnsaker inneholder mye kostfiber.
DETTE TRENGER DU
PERSONER500g
1l
2stk
6stk
2stk
2stk
1skiver
Sellerirot(velg ønsket mengde)
1skiver
Kålrot (Kålrabi)(velg ønsket mengde)
1ss
2ss
1dl
2ss
1.5dl
Dill(grovhakket)
1ss
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
SLIK GJØR DU
Kok opp vann, laurbærblad, pepperkorn og 2 ts salt i en kjele. Del kyllingen i mindre biter. Legg kyllingen i kjelen. La den trekke i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Sil og ta vare på kraften.
Skrell og skjær røttene i litt store biter. Kok dem myke i lett saltet vann.
Smelt smør i en kjele. Rør i melet. Spe med kraften, litt om gangen, under pisking. Tilsett fløte og la koke i 3–5 minutter. Rør om av og til. Tilsett eddik, sukker, kylling og de kokte grønnsakene.
La kyllingen bli varm i sausen.
Ta gryten av varmen og tilsett finhakket dill. Smak til med salt og pepper og evt. mer eddik og sukker.
Server gjerne kokte poteter til.