nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Fin fiskesuppe
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Fin fiskesuppe
Denne suppen inneholder både laks, torsk, reker og masse av andre godsaker.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
2fedd
500g
Reker(med skall)
200g
Laks(filet)
200g
Torsk(filet)
1ss
8dl
3stk
Fiskebuljong(eller hønsebuljong)
2dl
Hvitvin(eller vann)
1boks(er)
Kidneybønner (Røde bønner)(400 g)
2ts
1klype(r)
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Skjær purreløken i ringer og finhakk hvitløken. Skrell reker og skjær fisken i småbiter. Sett dette til siden.
Varm opp rapsoljen i en gryte på middels varme. Stek begge løksortene til de blir myke og blanke, 1–2 minutter.
Hell på vannet, smuldre i buljongterningen og tilsett vann eller vin. Kok dette opp.
Skyll bønnene og la dem renne godt av. Bland bønner og begge fiskesortene i kjelen og la det trekke i ca. 4 minutter til fisken akkurat er gjennomkokt. Legg i reker og la dem bli gjennomvarme, ikke mer. (Koker rekene, blir de seige og ikke særlig gode).
Smak suppen til med sitronsaft, salt og nykvernet pepper.