nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Fiskeform med dillsmak
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Fiskeform med dillsmak
Server formen med ris som blandes med grønne erter.
DETTE TRENGER DU
PERSONER600g
Torsk(filet)
1klype(r)
1klype(r)
1ss
2ss
2ss
3dl
2dl
Hvitost (Gulost)(revet)
150g
Reker(renset)
2ss
Dill(hakket)
1stk
3dl
Basmatiris(til servering)
150g
Grønne erter(til servering)
SLIK GJØR DU
Legg fisken i en smurt, ildfast form. Strø på salt og pepper. Smelt smøret, og pensle 1 ss på fisken. Dekk med bakepapir og stek ved 200° midt i ovnen i 10 minutter.
Dryss mel over resten av det smeltede smøret. Rør om og tilsett matfløte. Kok opp, og tilsett kraften som dannes i formen med fisken. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over fisken. Strø over revet ost, og sett formen ytterligere i ovnen i ca. 10 minutter.
Strø over reker og dill og server med sitronbåter.
Kok ris etter anvisning på pakken. Legg i ertene når det er 4–5 minutter igjen av koketiden.