Grov kjøttpudding
Grov kjøttpudding
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør salt godt inn i karbonadedeigen til deigen blir seig. Rør inn potetmel, egg og krydder. Ha i litt melk av gangen, mens du rører godt. Rør til slutt inn mais og paprika.
Ha massen i en brødform. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca 1/3 oppover formen. Stek ved 180° i ca. 1 time.
Kok kålen knapt mør i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag.
Lag hvitsaus ved å smelte smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn.
Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett salt og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Tilsett kokt avrent kål og smak til med salt og pepper.
Server kjøttpuddingen med kålstuing og kokte poteter.