Ingefærmarinert sei med smørdampede gulrøtter og persillerøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
45min

Ingefærmarinert sei med smørdampede gulrøtter og persillerøtter

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
45min

Ingefærmarinert sei med smørdampede gulrøtter og persillerøtter

Sei i hjemmelaget marinade av soyasaus, olivenolje, frisk ingefær og finhakket sjalottløk. Server med smørdampede gulrøtter og persillerøtter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

4.5 (1 stemmer)
Ingefær er et krydder som passer godt til fisk, særlig en fisk som sei som har mye smak.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
700g
Sei(filet, uten skinn og bein)
1.5ts

Marinade

2ts
Ingefær(revet frisk)
1stk
Sjalottløk(finhakket)

Smørdampede rotgrønnsaker

2stk
2ss
0.5ts
1ss
Kruspersille(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fisken i fire jevnstore stykker.

  2. Bland alt til marinaden og legg fisken i. La den trekke i ca. 30 minutter. Ta opp fisken og tørk den.

  3. Kok opp marinaden i en dyp stekepanne, legg i fisken og la den trekke til den er gjennomkokt, 7–8 minutter.

  4. Rens og skjær gulrøtter og persillerøtter i tynne strimler. Damp dem under lokk i en blanding av smør, vann og salt til røttene er knapt møre, 3–4 minutter. Dryss persille over før servering.

  5. Server fisken med marinaden, kokte poteter og de gode grønnsakene.

Sei i hjemmelaget marinade av soyasaus, olivenolje, frisk ingefær og finhakket sjalottløk. Server med smørdampede gulrøtter og persillerøtter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

4.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN