nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
45min
Ingefærmarinert sei med smørdampede gulrøtter og persillerøtter
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
45min
Ingefærmarinert sei med smørdampede gulrøtter og persillerøtter
Ingefær er et krydder som passer godt til fisk, særlig en fisk som sei som har mye smak.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær fisken i fire jevnstore stykker.
Bland alt til marinaden og legg fisken i. La den trekke i ca. 30 minutter. Ta opp fisken og tørk den.
Kok opp marinaden i en dyp stekepanne, legg i fisken og la den trekke til den er gjennomkokt, 7–8 minutter.
Rens og skjær gulrøtter og persillerøtter i tynne strimler. Damp dem under lokk i en blanding av smør, vann og salt til røttene er knapt møre, 3–4 minutter. Dryss persille over før servering.
Server fisken med marinaden, kokte poteter og de gode grønnsakene.