Kantarellsuppe med revet ost Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Kantarellsuppe med revet ost

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Kantarellsuppe med revet ost

Server gjerne suppen som forrett – da rekker den til ca. 6 porsjoner. Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

En kraftig soppbuljong er basisen i denne kremete suppen.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Topping

2ss
Hvetemel(eller 1 ss maizena)
5dl
3dl
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Rens og skjær kantarellene i store biter. Smelt smøret i en tykkbunnet kjele, og stek soppen til den får farge. Skyll og skjær purreløk i strimler, legg i kjelen og la det steke med i ca. 5 minutter på svak varme. Dryss over melet, og spe med buljong og melk. La det koke noen minutter. Rør om av og til.

  2. Tilsett fløten. Smak suppen til med sherry, salt og pepper.

  3. Varm crème fraîche i en kjele. Ta den av varmen når det begynner å koke. Tilsett revet ost, og rør om slik at den smelter. La kremen avkjøles litt før den serveres til suppen.

  4. Stek kantareller i litt smør, og topp suppen med dem. Pynt med persille.

Server gjerne suppen som forrett – da rekker den til ca. 6 porsjoner. Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN