Karlas fiskegrateng
Karlas fiskegrateng
SUNT OG GODT: Denne fiskegratengen er til hele familien, og er sunn og god.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERFiskegrateng
SLIK GJØR DU
Ha godt med salt og pepper på fisken. Stek den i varm panne i olje i 2 minutter. Ha så i smøret og trekk til siden. Det er ikke nødvendig å steke fisken på begge sider.
Smelt 50 g smør, ha i løk og hvitløk og så melet. Rør godt før du sper med melken.
Kok opp, og la sausen putre i minst 10 minutter mens du rører jevnlig. Smak eventuelt til med litt salt.
Trekk kjelen av varmen og avkjøl sausen litt før du rører inn eggeplommene.
Pisk eggehvitene stive, og vend dem inn i sausen.
Legg lagvis makaroni, flaket fisk og saus i en smurt ildfast form. Strø brødkrum på toppen.
Stek i ovnen på 15 minutter på 180 grader.
SUNT OG GODT: Denne fiskegratengen er til hele familien, og er sunn og god.
Foto: Mette Møller