nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min
Karlas kålruletter
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min
Karlas kålruletter
TRADISJONSRIKT: Kålruletter er godt, både til hverdags og fest.
Foto: Mette MøllerSaftige og velsmakende kålruletter er skikkelig tradisjonsmat som like gjerne kan serveres til hverdags som til fest. Karla lager kålruletter av både svartkål og grønnkål, noe som både gir ekstra god smak og nydelig grønnfarge på de små pakkene med krydret kjøtt.
DETTE TRENGER DU
PERSONER400g
Kjøttdeig(av svin)
20g
Ingefær(revet)
1stk
Sitron(kun skallet, finrevet)
1stk
Sjalottløk(stor, finhakket)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
Muskatnøtt(smak til)
1ss
1.5dl
10skiver
Grønnkål(store kåålblader. annen kål kan benyttes.)
3dl
Kyllingkraft (hønsebuljong)(eller svinekraft)
2ss
SLIK GJØR DU
Del kålbladene i to hvis de er store. Kok kålbladene i godt saltet vann i ett minutt, og legg dem så rett i isvann. Tørk godt av.
Legg en skje med farse i midten av hvert blad, brett inn sidene og rull tett sammen.
Legg kålrulettene tett sammen i en ildfast form, hell over kraften og fordel smøret utover. Ha aluminiumsfolie over.
Bland kjøttdeigen, løk, sitronskall, krydder og salt godt sammen. Ha i potetmelet.
Vend så i litt og litt av melken. (Karla pleier å bruke K-kroken i kjøkkenmaskinen)
Stek kålrulettene i stekeovn i 15 minutter på 200 grader.
TRADISJONSRIKT: Kålruletter er godt, både til hverdags og fest.
Foto: Mette Møller