nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min
Kikertgryte med thaismaker
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min
Kikertgryte med thaismaker
DET BESTE JEG VET: Denne thai-inspirerte kikertgryten er mer enn mettende nok i seg selv, men passer også perfekt til å ta seg av kjøttrester.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (30 stemmer)
Hentet fra Det beste jeg vet: Kikerter: Når du kikker etter noe billig og godt
Det er ingenting i veien for å gjøre dette til en kjøttrett, ved å ha i litt kylling, svin eller restekjøtt. Samtidig er det en rett med masse smak som metter. Og hvis du er livredd for å spise middag uten kjøtt en gang i blant, så bør du kanskje gå i deg selv?
Dette kan være utgangspunkt for mange variasjoner. Andre ting som kan være gode i gryta inkluderer: paprika, spinat, vårløk, limeblad, korianderfrø, frisk koriander, gresskar, squash og gjerne masse, masse chili.
Server med kokt ris, helst basmati eller jasmin.
DETTE TRENGER DU
PERSONER3boks(er)
2stk
Løk (kepaløk)(hakket)
300g
Søtpotet(i små biter)
1stk
Brokkoli(brukket i små buketter)
2boks(er)
2ss
Karripasta (Curry paste)(grønn)
4stk
Vårløk(finhakket)
3ss
Peanøtter(hakket)
1stk
SLIK GJØR DU
Hell væsken av kikertene.
Stek løken og søtpoteten i olje i en gryte i 5 minutters tid ved middels varme. Skru opp temperaturen til sterk og stek videre i ett minutts tid, til løk og søtpotet har fått litt farge. Ha i kokosmelk, karripasta, brokkoli og kikerter og skru ned varmen. La surre i 5 minutters tid, til brokkolien er nesten ferdig kokt. (Den er best når det er litt motstand.)
Dryss over vårløk, peanøtter og server med båter med lime.
DET BESTE JEG VET: Denne thai-inspirerte kikertgryten er mer enn mettende nok i seg selv, men passer også perfekt til å ta seg av kjøttrester.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (30 stemmer)