Kikertgryte med thaismaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Kikertgryte med thaismaker

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Kikertgryte med thaismaker

DET BESTE JEG VET: Denne thai-inspirerte kikertgryten er mer enn mettende nok i seg selv, men passer også perfekt til å ta seg av kjøttrester.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (30 stemmer)
Hentet fra Det beste jeg vet: Kikerter: Når du kikker etter noe billig og godt Det er ingenting i veien for å gjøre dette til en kjøttrett, ved å ha i litt kylling, svin eller restekjøtt. Samtidig er det en rett med masse smak som metter. Og hvis du er livredd for å spise middag uten kjøtt en gang i blant, så bør du kanskje gå i deg selv? Dette kan være utgangspunkt for mange variasjoner. Andre ting som kan være gode i gryta inkluderer: paprika, spinat, vårløk, limeblad, korianderfrø, frisk koriander, gresskar, squash og gjerne masse, masse chili. Server med kokt ris, helst basmati eller jasmin.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3boks(er)
2stk
300g
Søtpotet(i små biter)
1stk
Brokkoli(brukket i små buketter)
2boks(er)
4stk
Vårløk(finhakket)
3ss
Peanøtter(hakket)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Hell væsken av kikertene.

  2. Stek løken og søtpoteten i olje i en gryte i 5 minutters tid ved middels varme. Skru opp temperaturen til sterk og stek videre i ett minutts tid, til løk og søtpotet har fått litt farge. Ha i kokosmelk, karripasta, brokkoli og kikerter og skru ned varmen. La surre i 5 minutters tid, til brokkolien er nesten ferdig kokt. (Den er best når det er litt motstand.)

  3. Dryss over vårløk, peanøtter og server med båter med lime.

DET BESTE JEG VET: Denne thai-inspirerte kikertgryten er mer enn mettende nok i seg selv, men passer også perfekt til å ta seg av kjøttrester.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (30 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN