nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 10min
Klassisk bacalao
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 10min
Klassisk bacalao
På spansk betyr bacalao ganske enkelt torsk, mens vi gjerne tenker på bacalao som en rett av klippfisk, poteter, løk og tomat.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Vann klippfisken godt ut. Skjær den i porsjonsstykker.
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Rens og skjær løken i ringer, finhakk hvitløken.
Hell olje i en tykkbunnet kjele og legg fisk, løk og poteter lagvis med hvitløken mellom lagene.
Bland vann, tomater, tomatpuré og smuldret chili eller kajennepepper. Hell det i kjelen. Legg strimlet paprika på toppen.
Legg på lokk, kok opp og la småkoke til alt er mørt, ca. 1 time. Rist på kokekaret av og til så fisken ikke setter seg fast i bunnen.
Server bacalao rykende varm med brød til. I Spania drikker de rødvin til.