Krabbebyggotto
Krabbebyggotto
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Begynn med å lage krabbekraften: Varm olje i en stor gryte. Og ha i løk. Del krabbene i to og hiv dem i gryta sammen med tomat, chili og laurbærblad. Knus krabbene med en sleiv. La steke i ti minutter, under stadig omrøring.
Hell på 1,5 liter vann, kok opp og la koke i 15 minutter. Sil kraften.
Imens, legg byggryn i bløt.
Når kraften er ferdig, hell vannet av byggryna.
Stek sjalottløk i smør. Ha i byggryn og surr i et par minutter. Hell på halvparten av kraften og kok på lav varme i 15 minutter. Ha i fennikel. Hvis gryten begynner å koke tørr, spe med mer kraft.
Hvis taskekrabbene er levende, del dem i to: Fjern den svarte magesekken, som er nokså nøyaktig helt på midten. (Noen ganger er den så liten at du ikke ser den, da er den tom, og helt ufarlig.)
Hakk deretter litt i klørne, så skallet åpner seg. La trekke med byggryna under lokk de siste 15 minuttene. Er de ferdig kokt, skal de oppi de siste fem minuttene.
Gryta skal koke til byggryna er ferdig kokte, det tar om lag 35 minutter.
Like før servering, smak til med litt eddik, salt og rør inn smør.