Krabbebyggotto Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 20min
totalt
2t

Krabbebyggotto

nivå
Middels
aktiv
1t 20min
totalt
2t

Krabbebyggotto

Byggotto med strandkrabbekraft og gode taskekrabbeklør. Foto: Mette Randem

Inneholder

Skalldyr
Gluten
Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Strandkrabbene gir en veldig god kraft, som både kan brukes til denne norske varianten av en italiensk risotto, i en klassisk risotto, eller i en fiskesuppe. Hvis du foretrekker, kan du følge omtrent samme framgangsmåte med ris også.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Løk(finhakket)
1stk
1stk
1stk
Sjalottløk(finhakket)
1stk
Fennikel(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Begynn med å lage krabbekraften: Varm olje i en stor gryte. Og ha i løk. Del krabbene i to og hiv dem i gryta sammen med tomat, chili og laurbærblad. Knus krabbene med en sleiv. La steke i ti minutter, under stadig omrøring.

  2. Hell på 1,5 liter vann, kok opp og la koke i 15 minutter. Sil kraften.

  3. Imens, legg byggryn i bløt.

  4. Når kraften er ferdig, hell vannet av byggryna.

  5. Stek sjalottløk i smør. Ha i byggryn og surr i et par minutter. Hell på halvparten av kraften og kok på lav varme i 15 minutter. Ha i fennikel. Hvis gryten begynner å koke tørr, spe med mer kraft.

  6. Hvis taskekrabbene er levende, del dem i to: Fjern den svarte magesekken, som er nokså nøyaktig helt på midten. (Noen ganger er den så liten at du ikke ser den, da er den tom, og helt ufarlig.)

  7. Hakk deretter litt i klørne, så skallet åpner seg. La trekke med byggryna under lokk de siste 15 minuttene. Er de ferdig kokt, skal de oppi de siste fem minuttene.

  8. Gryta skal koke til byggryna er ferdig kokte, det tar om lag 35 minutter.

  9. Like før servering, smak til med litt eddik, salt og rør inn smør.

Byggotto med strandkrabbekraft og gode taskekrabbeklør. Foto: Mette Randem

Inneholder

Skalldyr
Gluten
Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN