Kveitesnitsel med grapefruktsalsa, hollandaise og mandelpotetmos Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
25min

Kveitesnitsel med grapefruktsalsa, hollandaise og mandelpotetmos

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
25min

Kveitesnitsel med grapefruktsalsa, hollandaise og mandelpotetmos

Kveitesnitsel med hjemmelaget mango- og grapefruktsalsa og mandelpotetmos. Server med hollandaisesaus med lime, sitron, smør og friske urter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (2 stemmer)
Kveite, hellefisk, gudefisk – mange navn på en av våre aller fineste flyndrefisker. Ingen jul uten for en stor del av det norske folk.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Kveite(filet, à ca. 150 g)
1ss
1stk
Egg(sammenpisket)
3ss
Smør(til steking)

Mandelpotetmos

2dl
0.75ts

Mango- og grapefruktsalsa

1stk
1stk
1klype(r)
1klype(r)

Urtehollandaise

1stk
Sitron(saften)
0.5stk
Lime(saften)
2ts
Bladpersille(hakket)
2ts
Karse(hakket)
1ts
Timian(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell mango og grapefrukt. Skjær fruktkjøttet i små terninger. Bland sammen og smak til med salt og pepper. Sett til side.

  2. Lag hjemmelaget hollandaise. Bland alle ingrediensene i en kjele og rør til det tykner på svak varme. Rør godt hele tiden og hold sausen varm i vannbad. Sausen må ikke koke. Tilsett urtene til slutt.

  3. Skrell potetene og del i biter. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre.

  4. Mos potetene og tilsett melk til en passe fast mos. Smak til med salt og pepper. Rør inn litt smør og server potetmosen til fisken.

  5. Bland mel, salt og pepper og vend fiskestykkene i det, så i sammenvispet egg og til slutt i griljermel. Stek snitslene i olje og smør på middels varme i 2–3 minutter på hver side.

  6. Server kveitesnitslene med saus, salsa og ris eller poteter.

Kveitesnitsel med hjemmelaget mango- og grapefruktsalsa og mandelpotetmos. Server med hollandaisesaus med lime, sitron, smør og friske urter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN