Kylling med rotgrønnsaker og chèvre Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min

Kylling med rotgrønnsaker og chèvre

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min

Kylling med rotgrønnsaker og chèvre

Gjør middag enkel med å steke alt i ovnen. Kylling, grønnsaker og chevre er en god kombinasjon. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Kylling med grønnsaker er både godt og praktisk å lage i samme form.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)
1klype(r)
1stk
Lime(skall)
1ss
Rosmarin(finhakket, fersk)
1dl
Parmesan(revet)
0.5dl
Olivenolje(til steking)

Chèvrekrem

150g
Chevre(myk, eller snøfrisk)
0.5dl

Grønnsaker

2stk
Persillerot(cirka 200 g)
3stk

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Vask og tørk kyllingen og skjær i biter, ca. 5 cm ganger 5 cm. Strø på salt og pepper.

  2. Bland griljermel, revet sitronskall, rosmarin og parmesanost. Rør kyllingen i blandingen.

  3. Skrell grønnsakene, og skjær dem i biter. Skrell rødløken og skjær dem i båter. Stek alle grønnsakene i litt olivenolje i en panne i 3–4 minutter, og rør om av og til. Krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene over i en ildfast form.

  4. Stek kyllingbitene i olivenoljen fra grønnsakene til bitene har litt farge. Legg dem så over grønnsakene i formen.

  5. Mos osten sammen med crème fraîche og fløte.

  6. Legg ostekremen over grønnsakene og kyllingen i formen. Blir det noe til overs av ostekremen, kan du servere den ved siden av.

  7. Stek formen på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter. Server gjerne med limebåter og gjerne en kvist rosmarin.

Gjør middag enkel med å steke alt i ovnen. Kylling, grønnsaker og chevre er en god kombinasjon. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN