Kylling med rotgrønnsaker og chèvre
Kylling med rotgrønnsaker og chèvre
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Vask og tørk kyllingen og skjær i biter, ca. 5 cm ganger 5 cm. Strø på salt og pepper.
Bland griljermel, revet sitronskall, rosmarin og parmesanost. Rør kyllingen i blandingen.
Skrell grønnsakene, og skjær dem i biter. Skrell rødløken og skjær dem i båter. Stek alle grønnsakene i litt olivenolje i en panne i 3–4 minutter, og rør om av og til. Krydre med salt og pepper. Legg grønnsakene over i en ildfast form.
Stek kyllingbitene i olivenoljen fra grønnsakene til bitene har litt farge. Legg dem så over grønnsakene i formen.
Mos osten sammen med crème fraîche og fløte.
Legg ostekremen over grønnsakene og kyllingen i formen. Blir det noe til overs av ostekremen, kan du servere den ved siden av.
Stek formen på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter. Server gjerne med limebåter og gjerne en kvist rosmarin.