Kyllinggryte med hvitvin
Kyllinggryte med hvitvin
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del og stek kjøttet i biter i 1 ss smør i omganger. Strø på salt og pepper og legg kjøttet over i en gryte. Kok ut stekepannen mellom hver steking og ta vare på kraften som helles over i gryten. Skrell og del gulrøtter i skiver og skrell løken.
Stek gulrot og løk lett og legg i gryten. Hell i vin, fond og soya. Kok opp og tilsett laurbærblad og timian. Skrell og hakk hvitløken og legg i. La gryten trekke på svak varme i ca. 20 minutter.
Vask og rens purreløken og skjær bacon i biter. Stek det og legg det i gryten. La gryten koke ytterligere i ca. 5 minutter.
Bland maisenna med litt kaldt vann og rør det i gryten. La gryten få et oppkok. Smak til med salt og pepper.
Pynt gryten med frisk timian eller persille ved servering og server med f.eks. kokte mandelpoteter.