Kyllingpai med rød pesto og bacon
Kyllingpai med rød pesto og bacon
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland hvetemel og smør i en food processor. Tilsett vann og form til en deig. Pakk deigen i plast og la den hvile i ca. 20 minutter i kjøleskapet.
Kjevle eller trykk deigen ut i en smurt paiform, ca. 24–26 cm i diameter. Prikk skallet med en gaffel. Forstek paien ved 225° i ca. 10 minutter.
Vask og tørk kyllingen. Strø salt og pepper på filetene, og stek dem i smør ca. 5 minutter på hver side til kyllingen er gjennomstekt.
Pisk sammen alle ingrediensene til eggestanden. Hell halvparten av eggestanden i paiskallet.
Rens paprika og skjær i strimler. Fordel kyllingskiver i paien, og hell over resten av eggeblandingen. Klipp til baconskiver, og legg over i et pent mønster.
Stek paien midt i ovnen 40–45 minutter. Kjenn med en pinne om paien er gjennomstekt. Pynt med persille og server.