Kyllingspidd med ­søtpoteter og mangosalat
Kyllingspidd med ­søtpoteter og mangosalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min

Kyllingspidd med ­søtpoteter og mangosalat

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min

Kyllingspidd med ­søtpoteter og mangosalat

Suverene smakskombinasjoner! Kyllingspidd med ­søtpoteter og mangosalat av mango, avokado, lime, rød chili og frisk koriander. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Søtpoteter er lett å bruke og kan bakes i ovnen akkurat som ­vanlig potet. Syrlig crème fraîche er godt til den søte poteten. Med en fargerik mangosalat blir dette et fantastisk måltid sammen med kyllingspydene.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Lime(skall og saft)
1klype(r)
1klype(r)

Mangosalat

2stk
0.5stk
Lime(saften)
1pakke(r)
Koriander(en hel potte)

Servering

Søtpoteter

2klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kyllingkjøttet i mindre biter og tre på grillspyd. Krydre med saft og skall av revet lime, salt og chilikrydder. Sett ovnen på 200º. Skrell søtpotetene og skjær i mindre biter. Vend bitene i olje, salt og ­pepper, og stek i ovnen i cirka 25 minutter.

  2. Lag mangosalaten. Skrell mango og avokado og skjær i mindre biter. Bland med litt limesaft i en bolle. Del chili i to og ta ut frøene. Finhakk chili og koriander og bland med salaten sammen med sukkeret. Bland godt.

  3. Stek kyllingen til den har fin farge. Etterstek kyllingen sammen med potetene i cirka 15 minutter. Server spydene med mangosalat og en klikk crème fraîche.

Suverene smakskombinasjoner! Kyllingspidd med ­søtpoteter og mangosalat av mango, avokado, lime, rød chili og frisk koriander. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN