Lam med gremolata og salat med ostetoast
Lam med gremolata og salat med ostetoast  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Lam med gremolata og salat med ostetoast

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Lam med gremolata og salat med ostetoast

Lammespyd med gremolata av friske urter og hvitløk. Imponerende grillrett servert med frisk salat og geitosttoast. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Bruk friske krydderurter når det er sesong, og bland den urten du foretrekker i salaten. Foretrekker du en mer nøytral ost, kan geitosten erstattes med mozzarella.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Gremolata

4ss
Bladpersille(finhakket)
4ss
Mynte(finhakket)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1stk
Sitron(finrevet skall)

Salat

100g
Salat(blandet)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
Timian(frisk)
500g
Lammestek(eller lammebog)

Geitosttoast

8skiver
130g

SLIK GJØR DU

  1. Legg åtte spyd i vann i ½ time.

  2. Bland ingrediensene til gremolataen i en bolle, og sett til side.

  3. Skyll og tørk hjerte­salaten, og riv den i små biter. Rør sammen dressing av olivenolje og sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Vend salat og timian med dressingen, og anrett på fat.

  4. Skjær nektariner i båter, og pensle med olje.

  5. Sett kjøttbitene på spyd, pensle med olje og grill ca. 6 minutter rund det hele. Grill nektariner ca. 2 minutter på hver side.

  6. Pensle bagettskivene med, olje og grill dem sprø på begge sider. Legg en tykk skive ost på hver, og grill til osten begynner å smelte.

  7. Legg ostetoasten på salaten sammen med grillede nektariner. Fordel gremolata over lammebitene og server sammen med salaten.

Lammespyd med gremolata av friske urter og hvitløk. Imponerende grillrett servert med frisk salat og geitosttoast. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN