Lammefilet med sellerimos
Lammefilet med sellerimos Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 20min

Lammefilet med sellerimos

nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 20min

Lammefilet med sellerimos

Lammefilet som smelter på tungen. Server med deilig sellerirot og hjemmelaget rødvinssaus. Denne retten trenger kort tilberedningstid! Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

Ytrefilet av lam er selskapsmat og fileten er smakfull og mør. Den trenger kort tilberedningstid. En sellerimos og rødvinssaus er deilig tilbehør.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Rødvinssaus

5dl
Kjøttbuljong(eller kraft)
100g
0.5ts

Sellerimos

1stk
150g
800g
Lammesadel(ytrefilet)
1ss
Smør(til steking)
1ts
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Strø salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme i stekepannen. Sett i et steketermometer og etterstek kjøttet i ovn på 125º grader til kjøttet har cirka 65º grader kjernetemperatur. La filetene hvile innpakket i aluminiumsfolie i cirka 10 min.

  2. Rens selleriroten, skjær i biter og kok dem møre i lett saltet vann sammen med potet. Sil av vannet og mos med en stavmikser og tilsett smør. Smak mosen til med salt og pepper.

  3. Skrell og finhakk løken. Legg den i en kjele, tilsett rødvin og kok dette inn til ¼, til en marmelade konsistens i cirka 30 min.

  4. Tilsett buljong og kok den inn til halv mengden i cirka 15 min.

  5. Sil kraften og pisk inn kaldt smør i biter. Smak sausen til med salt og pepper.

Lammefilet som smelter på tungen. Server med deilig sellerirot og hjemmelaget rødvinssaus. Denne retten trenger kort tilberedningstid! Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN