Lørdagspizza Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t 20min

Lørdagspizza

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t 20min

Lørdagspizza

TYPiSK NORSK: Pizza, så ofte som mulig.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (68 stemmer)
Hvordan kan man lage en skikkelig god lørdagspizza, uten at den blir for gourmetfin og jålete? Noen ting kommer man ikke fra, blant annet at deigen blir mye bedre hvis man begynner å lage den noen timer før den skal stekes. Det er ikke mer jobb, men det gir mer smidighet og luftighet. Ferdige pizzadeiger, som skal ha holdbarhet på dager og uke, er noe helt annet, og kun en nødløsning. (Et alternativ er å kjøpe deig i en pizzeria.) Bruker du en vellagret gulost, gir det rikere smak. Synes du det blir dustete dyrt, er et like godt alternativ å bruke osteskalker.  Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Pizzanasjonen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Deig

5dl
Hvetemel(gjerne italiensk pizzamel tipo 00)
0.5ts
25g
Fersk gjær(eller en halv pakke tørrgjær)
2.5dl
2ss
Nøytral matolje(eller olivenolje)

Fyll

2stk
50g
Bacon(finhakket)
2stk
Laurbærblad(Kan sløyfes)
2stk
Tomat(hakket)

Topping

300g
Hvitost (Gulost)(eller annen type ost)

SLIK GJØR DU

  1. Bland mel og salt i en bolle. (Bruker du tørrgjær, bland det sammen med melet.) Bland lunka vann og gjær og hell inn i deigen. Ha i olje. Elt til du har en myk og smidig deig. Har du en kjøkkenmaskin med elteklo, kjør deigen på lav fart i 10 minutters tid. Dekk med plast og la stå og heve i minst 30 minutter, men aller helst mye lenger.

  2. Du får den beste deigen etter to timer. (Smart: Bland deigen på morgenen, la den stå noen minutter på kjøkkenbenken, deretter med plast i kjøleskapet resten av dagen.)

  3. Varm smør i en vid stekepanne. Stek bacon i 2-3 minutter. Ha i løk, og stek til løken begynner å bli myk, ca 3-4 minutter. Ha i kjøttdeig, laurbærblad og oregano og stek til kjøttdeigen er brun. Den vil svette litt i begynnelsen, men la den steke helt tørr. Det er da du får den gode, rike smaken.  Ha i tomatpuré og hakket tomat. Kok i 10 minutter eller mer. 

  4. Forvarm ovnen til 200 grader. Kle en godt smurt langpanne med pizzadeig. Fyll med pizzafyll. 

  5. Strø over ost. Sett inn i ovnen i nederste rille. Skru ned varmen til 175 grader. Stek i 20-25 minutter. 

TYPiSK NORSK: Pizza, så ofte som mulig.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (68 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN