Lørdagspizza
Lørdagspizza
TYPiSK NORSK: Pizza, så ofte som mulig.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERTopping
Deig
Fyll
SLIK GJØR DU
Bland mel og salt i en bolle. (Bruker du tørrgjær, bland det sammen med melet.) Bland lunka vann og gjær og hell inn i deigen. Ha i olje. Elt til du har en myk og smidig deig. Har du en kjøkkenmaskin med elteklo, kjør deigen på lav fart i 10 minutters tid. Dekk med plast og la stå og heve i minst 30 minutter, men aller helst mye lenger.
Du får den beste deigen etter to timer. (Smart: Bland deigen på morgenen, la den stå noen minutter på kjøkkenbenken, deretter med plast i kjøleskapet resten av dagen.)
Varm smør i en vid stekepanne. Stek bacon i 2-3 minutter. Ha i løk, og stek til løken begynner å bli myk, ca 3-4 minutter. Ha i kjøttdeig, laurbærblad og oregano og stek til kjøttdeigen er brun. Den vil svette litt i begynnelsen, men la den steke helt tørr. Det er da du får den gode, rike smaken. Ha i tomatpuré og hakket tomat. Kok i 10 minutter eller mer.
Forvarm ovnen til 200 grader. Kle en godt smurt langpanne med pizzadeig. Fyll med pizzafyll.
Strø over ost. Sett inn i ovnen i nederste rille. Skru ned varmen til 175 grader. Stek i 20-25 minutter.
TYPiSK NORSK: Pizza, så ofte som mulig.
Foto: Mette Randem