nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min
Lun potetsalat
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min
Lun potetsalat
Server lun: Lett og god potetsalat.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Jan Robin Ektvedt
mat@dagbladet.noVurdering
2 (11 stemmer)
En lett og velsmakende potetsalat som er aller best når den servers lun og nylaget.
DETTE TRENGER DU
PERSONER400g
Potet(små poteter, gjerne ulike typer)
1klype(r)
Aspargesbønne(delt i to)
0.5stk
Rødløk(finhakket)
4ss
Rødvinseddik(eller sherryeddik)
4ss
Salt(smak til)
Kruspersille(finhakket)
Gressløk(finhakket, gjerne også mangold)
Bacon(i små biter, kan sløyfes)
SLIK GJØR DU
Kok potetene møre i godt saltet vann. Sil av, og la de stå og dampe litt. Del potetene i to.
Ha litt solsikkeolje i en kjele, og surr løken blank i oljen. Ha i eddik og vann, og la det koke lett inn. Legg potetene og bønnene i kjelen, og vend det hele godt sammen. Vend så inn urtene, og smak til med salt.
Potetsalaten blir ekstra god hvis du topper med sprøstekt bacon.
Blansjer aspargesbønnene, eller stek dem lett i litt smør.
(Å blansjere betyr å gi grønnsaker et raskt oppkok i lettsaltet vann, for så å avkjøle dem i iskaldt vann).
Server lun: Lett og god potetsalat.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Jan Robin Ektvedt
mat@dagbladet.noVurdering
2 (11 stemmer)