Nakkekotelett med salvie og frisk potetsalat
Nakkekotelett med salvie og frisk potetsalat Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
30min
totalt
20t

Nakkekotelett med salvie og frisk potetsalat

nivå
Vanskelig
aktiv
30min
totalt
20t

Nakkekotelett med salvie og frisk potetsalat

FRA BUNNEN: Sommerkoteletter må ikke være kjedelig!

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)
Sommerkotelett er den kjedeligste av alle kotelettene – det er noe litt kunstig med den kjipe røyk- og saltsmaken. Men hvis du lager det fra grunnen, med nakkestykker, er det en fin måte å få masse smak ut av et av de potensielt litt vanskelige, men lett tilgjengelige delene av grisen. Jeg serverer med en frisk potetsalat. Røyksmaken kan du enten få ved å kjøpe spon, men like gjerne ved å legge på kvist, eller små biter av bjørke- eller eikeved. Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet - Salamis siste snøft

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Nakkekotelett av svin(Nakkekoteletter)
2ts
15stk
Salvie(Blader)

Potetsalat

800g
Potet(Kokte)
1stk
Eple(Gult)
1stk
1stk
Løk (kepaløk)(Finhakket)
2ss
Gressløk(Finhakket)
Sitronsaft(Eventuelt)
Eddik(Eventuelt)

SLIK GJØR DU

  1. Gni kjøttet med salt og ha dem sammen i en pose. La ligge i kjøleskapet over natta. (Ikke tid? Gni med salt og la ligge framme på kjøkkenbenken i en halvtimes tid.) 

  2. Skyll kjøttet, og tørk. 

  3. Fyr opp grillen - det beste er en kulegrill. Bare legg kull på én side. Når kullene gløder, grill kotelettene i ett minutt på hver side.

  4. Legg kotelettene over på den kalde siden av grillen. Legg salvieblader oppå og under kjøttet. Legg spon eller kvist på glørne og sett på lokket. 

  5. La det være litt lufting hvis det er lufteventil, eller sett lokket litt på skeive. Målet er mye røyk, men ingen flammer. 

  6. La stå slik i 20 minutters tid. Sjekk ofte - katastrofer kan skje. Kjøttet skal være gjennomstekt, men ikke forkullet.

  7. Imens, skjær poteter i biter. Hakk eple og nepe. 

  8. Bland potet, eple, nepe, løk, rømme og majones. Smak til med eddik og salt. Dryss over gressløk.

FRA BUNNEN: Sommerkoteletter må ikke være kjedelig!

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN