Nakkekotelett med salvie og frisk potetsalat
Nakkekotelett med salvie og frisk potetsalat
FRA BUNNEN: Sommerkoteletter må ikke være kjedelig!
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERPotetsalat
SLIK GJØR DU
Gni kjøttet med salt og ha dem sammen i en pose. La ligge i kjøleskapet over natta. (Ikke tid? Gni med salt og la ligge framme på kjøkkenbenken i en halvtimes tid.)
Skyll kjøttet, og tørk.
Fyr opp grillen - det beste er en kulegrill. Bare legg kull på én side. Når kullene gløder, grill kotelettene i ett minutt på hver side.
Legg kotelettene over på den kalde siden av grillen. Legg salvieblader oppå og under kjøttet. Legg spon eller kvist på glørne og sett på lokket.
La det være litt lufting hvis det er lufteventil, eller sett lokket litt på skeive. Målet er mye røyk, men ingen flammer.
La stå slik i 20 minutters tid. Sjekk ofte - katastrofer kan skje. Kjøttet skal være gjennomstekt, men ikke forkullet.
Imens, skjær poteter i biter. Hakk eple og nepe.
Bland potet, eple, nepe, løk, rømme og majones. Smak til med eddik og salt. Dryss over gressløk.
FRA BUNNEN: Sommerkoteletter må ikke være kjedelig!
Foto: Mette Randem