Orientalske koteletter og ­bulgursalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Orientalske koteletter og ­bulgursalat

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Orientalske koteletter og ­bulgursalat

Grill koteletter med deilig marinade av soyasaus, peanuttsmør, chili og ingefær. Server med mangospyd og bulgursalat med frisk koriander. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Stekte krydder i marinaden er god match med den søte mangoen. I stedet for bulgur kan du bruke couscous eller quinoa.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Mangospyd

1stk
Mango(moden)

Orientalsk marinade

0.5stk
Chili(grønn, finhakket)
4stk
Kotelett(av svin)

Bulgursalat

1stk
Agurk(liten)
1stk
Chili(rød)
4ss
Koriander(hakket)
2dråpe(r)
Sitronsaft(smak til )
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

SLIK GJØR DU

  1. Legg fire spyd i vann i ca. ½ time.

  2. Pisk sammen ingrediensene til marinaden, og fordel den over kotelettene. La det ligge i minst 10 minutter.

  3. Fjern stein og skall på mangoen. Skjær mangokjøttet i 8 biter. Skjær rødløken i båter. Sett mango og rødløk på spyd og pensle med litt olje.

  4. Kok bulgur etter anvisning på pakken og avkjøl. Skjær agurken i små terninger. Rens chili for frø og hinner og finhakk.

  5. Bland bulgur sammen med agurk, chili og finhakket koriander. Rør olje, honning og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Bland dressingen med bulgursalaten. Smak til med salt og pepper.

  6. Grill kotelettene i ca. 5 minutter på hver side alt etter tykkelse. De skal være akkurat gjennomstekte.

  7. Legg mangospydene på grillen når kotelettene nesten er ferdig grillet. Grill dem i ca. 2 minutter på hver side.

  8. Server de grillede kotelettene med mango­spydene og bulgursalaten.

Grill koteletter med deilig marinade av soyasaus, peanuttsmør, chili og ingefær. Server med mangospyd og bulgursalat med frisk koriander. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN