
Pai i langpanne
Pai i langpanne
HA PAI TIL MIDDAG: Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan ha i en pai.
Foto: matprat.noDETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
Topping
SLIK GJØR DU
Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.
Trykk deigen ut i en smurt langpanne og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen på 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
Stek kyllingfiletene i ca. 4 minutter på hver side. Skjær filetene i skiver. Skjær bacon i biter og stek det i en panne. Ta ut baconet og fortsett med løk og hvitløk til løken er gyllen.
Fordel kylling og grønnsaker på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, timian, salt og pepper. Dryss over revet ost og pinjekjerner. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien er gyllenbrun.
Paien kan enten serveres som en egen rett med salat og godt brød ved siden av eller som en del av en større buffet.
HA PAI TIL MIDDAG: Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan ha i en pai.
Foto: matprat.no