Pizza som i Roma Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
50min

Pizza som i Roma

nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
50min

Pizza som i Roma

Røkt eller gravet laks er også godt på denne type pizza! Foto: Annika Broman

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.5 (1 stemmer)
I Roma legges fyllet på etter steking, noe som gjør at pizzaen blir ekstra sprø og god.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1pose(r)
100g
Salami(italiensk)
150g
Spekeskinke(i tynne skiver)
2dl
Oliven(sorte)

Hvitløkssaus

1klype(r)
1klype(r)

Tomatsaus

1dl
1klype(r)
1klype(r)

Bunn

0.25pakke(r)
2.5dl
Vann(lunkent)
0.75ts

SLIK GJØR DU

  1. Tilsett vann og rør om til gjæren løser seg opp. Rør i salt, olivenolje, sukker og det meste av melet. Arbeid sammen til en klumpfri deig. Sett den tildekket til heving i ca. 30 minutter.

  2. Del deigen i 8 biter og kjevle hver ut til en oval bit. Legg pizzabunnene på bakepapir på stekeplate.

  3. Bland tomatpuré, vann, olivenolje, oregano, salt og pepper til en saus i en bolle.

  4. Riv mozzarella grovt på rivjern. Fordel sausen over bunnene, strø på litt mozzarella. Stek midt i ovnen ved 275° i 10–12 minutter til osten får litt farge.

  5. Del rødløken i tynne ringer. Legg rødløk, salatblader, salami, skinke og oliven over bunnene.

  6. Bland crème fraîche, finhakket hvitløk, estragon, salt og pepper til en saus. Ha litt saus over den varme pizzaen.

Røkt eller gravet laks er også godt på denne type pizza! Foto: Annika Broman

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN