nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
50min
Pizza som i Roma
nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
50min
Pizza som i Roma
I Roma legges fyllet på etter steking, noe som gjør at pizzaen blir ekstra sprø og god.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Tilsett vann og rør om til gjæren løser seg opp. Rør i salt, olivenolje, sukker og det meste av melet. Arbeid sammen til en klumpfri deig. Sett den tildekket til heving i ca. 30 minutter.
Del deigen i 8 biter og kjevle hver ut til en oval bit. Legg pizzabunnene på bakepapir på stekeplate.
Bland tomatpuré, vann, olivenolje, oregano, salt og pepper til en saus i en bolle.
Riv mozzarella grovt på rivjern. Fordel sausen over bunnene, strø på litt mozzarella. Stek midt i ovnen ved 275° i 10–12 minutter til osten får litt farge.
Del rødløken i tynne ringer. Legg rødløk, salatblader, salami, skinke og oliven over bunnene.
Bland crème fraîche, finhakket hvitløk, estragon, salt og pepper til en saus. Ha litt saus over den varme pizzaen.