Rabarbrakylling med bacon
Rabarbrakylling med bacon
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200˚.
Vask og tørk kyllingen. Stek den godt på begge sider i smør. Strø på salt og pepper. Løft kyllingen ut av pannen.
Rens rabarbra og skjær i mindre biter.
Skjær bacon i mindre biter og stek det sprøtt i ovnen på bakepapir på en stekeplate i 10–12 minutter. Sett det til siden. Du kan også sprøsteke baconet i en panne.
Pisk sammen buljong, honning og fløte.
Hell sausen over kyllingen i en ildfast form sammen med halvparten av rabarbraen. Tilbered dette i ovnen i ca. 30 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
Pannestek resten av rabarbraen mykt i smør i noen minutter. Tilsett salt, pepper og en klype sukker mot slutten av steketiden.
Strø baconet over formen og dryss med hakket vårløk eller gressløk. Server med de smørstekte rabarbraene, nykokt potet, salat eller bare en bit grovt brød.