Ramsløk- og spinatsuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Ramsløk- og spinatsuppe

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Ramsløk- og spinatsuppe

Bladene smaker hvitløk og egner seg godt i pesto. Den viltvoksenede ramsløkurten blir stadig mer populær i matlagingen. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (19 stemmer)
Denne fristende suppa er supersunn!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
Spinat(fersk, renset og vasket)
100g
Ramsløk(fersk)
2stk
Sjalottløk(i skiver)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Ha litt olje i en kjele og fres løken. Rør inn spinat og ramsløk når løken har blitt blank og mør. 

  2. Fres videre under omrøring til bladene har falt sammen. Tilsett kyllingkraft, kok opp og kok i 5 minutter. Tilsett fløte. Koker du for lenge blir fargen på suppa grå og kjedelig.

  3. Kjør suppa jevn med en blender eller stavmikser. Smak til med salt og pepper.

  4. Server med 7-minuttersegg, litt finstrimlet ramsløk og brødkrutonger.

Bladene smaker hvitløk og egner seg godt i pesto. Den viltvoksenede ramsløkurten blir stadig mer populær i matlagingen. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.4 (19 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN