Rekegryte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Rekegryte

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Rekegryte

STERK: En knallsterk og raus rekegryte, inspirert av retter fra Brasils kystregion Bahia.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.5 (6 stemmer)
Dette er en knallsterk og raus rekegryte, inspirert av retter fra Brasils kystregion Bahia. Kjempereker eller scampi er ofte en bærekraftversting, de etter merke for ASC- eller MSC-sertifisering. Ser du ikke det merket, kan du regne med at produksjonen ikke er bra, verken for natur eller folk. Gryta inneholder grillet paprika. Dette kan man kjøpe nokså god på boks, eller bake selv i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.   Server med ris og bønner.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2ts
Chilipulver(sterkt)
4stk
Chili(ulike typer)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1stk
1stk
Tomat(hakket)
1stk
Paprika(grillet, finhakket)
1boks(er)
1stk
Lime(saften)
Koriander(frisk)

SLIK GJØR DU

  1. Del scampiene nesten i to langs buken, så de blir åpne som en sommerfugl. Fjern den svarte tarmranden, hvis den er der. Skyll og legg i et dørslag. Krydre med salt og chilipulver. 

  2. Hakk chili. Fjern noe av de hvite frøene og frøbærerene inni – det er der det sterke sitter. 

  3. Varm olje i en panne over høy varme. Stek rekene med snittsiden ned sammen med hvitløk og halvparten av chilien i 2 minutter. Det kommer til å ryke – sett vifta på maks.

  4. Løft ut rekene. Skru ned varmen til middels. Ha i løk og tomat og stek i 2-4 minutter. Ha i paprika, chilipasta og kokosmelk. Kok i 3-4 minutter. Ha i rekene, limesaft og frisk koriander og server. 

STERK: En knallsterk og raus rekegryte, inspirert av retter fra Brasils kystregion Bahia.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.5 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN