Rekegryte
Rekegryte
STERK: En knallsterk og raus rekegryte, inspirert av retter fra Brasils kystregion Bahia.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del scampiene nesten i to langs buken, så de blir åpne som en sommerfugl. Fjern den svarte tarmranden, hvis den er der. Skyll og legg i et dørslag. Krydre med salt og chilipulver.
Hakk chili. Fjern noe av de hvite frøene og frøbærerene inni – det er der det sterke sitter.
Varm olje i en panne over høy varme. Stek rekene med snittsiden ned sammen med hvitløk og halvparten av chilien i 2 minutter. Det kommer til å ryke – sett vifta på maks.
Løft ut rekene. Skru ned varmen til middels. Ha i løk og tomat og stek i 2-4 minutter. Ha i paprika, chilipasta og kokosmelk. Kok i 3-4 minutter. Ha i rekene, limesaft og frisk koriander og server.
STERK: En knallsterk og raus rekegryte, inspirert av retter fra Brasils kystregion Bahia.
Foto: Mette Randem