nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Rekesalat med bulgur og sennepsdressing
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Rekesalat med bulgur og sennepsdressing
Reker, asparges, egg og papaya i skjønn forening med bulgur gir en nydelig salat.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1ss
0.5dl
0.5stk
Grønnsaksbuljong(terning)
150g
1.5dl
1stk
2stk
Egg(hardkokte)
250g
Reker(med skall)
1stk
1ss
2ss
SLIK GJØR DU
Surr bulgur i olje uten at det tar farge. Tilsett vann og buljongterning. Rør til den løses opp. Ta det av varmen og la det svelle under lokk i cirka 5 minutter.
Bryt av nederste delen av asparg-esen. Del den i biter. Forvell aspargesen i kokende vann i ca. 5 minutter. Kok ertene et par minutter.
Riv salat i biter og bland sammen. Del egg i båter. Skrell rekene.
Del papaya, ta ut kjernene og del i biter. Dynk papaya med limesaft.
Legg opp bulgur sammen med dill, asparges og erter på salatbladene. Topp med eggebåter, reker og papaya.
Bland sammen sausen og smak til. Server den til salaten med godt brød.