nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min
Risotto med torsk
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
30min
Risotto med torsk
Risotto med torsk er en flott og smaksrik kombinasjon.
Foto: Mette MøllerHar du lært deg grunnoppskriften på risotto, kan du smaksette den med nær sagt hva som helst. Sopp, asparges eller skalldyr smaker nydelig. Dette er en klassisk risotto. Arne Brimi serverer den gjerne med sprøstekt torsk. Her kan du bruke vin, grønnsakkraft eller kyllingkraft alt etter hva du foretrekker. Alt sammen egner seg fint. Du kan også bruke vann.
DETTE TRENGER DU
PERSONER3dl
1stk
Sjalottløk(finhakket)
3ss
1dl
8dl
Grønnsaksbuljong(eller annen god kraft)
Salt(smak til)
0.5dl
2ss
Smør(smak til)
2ss
Parmesan(eller annen fast ost som Holtefjell)
500g
Torsk(torskefilet)
SLIK GJØR DU
Ha løk og ris i en panne, og fres i 1 minutt. Ha i vinen, og kok helt inn mens du rører.
Ha på kraft, og kok mens du rører jevnlig. Du kan bruke vann også, men en god kraft gir ekstra mye smak til risottoen. Smak til med salt.
Når risottoen er ferdigkokt, tar du panna til side og rører inn litt fløte, smør og revet ost. En god risotto skal være kremete og ikke for fast, og serveres nylaget.
Stek torsken i olje på sterk varme med skinnsiden ned. Når den begynner å bli ferdig, har du i smør og skrur ned varmen litt. Snu torsken kjapt i smøret, legg den på risottoen og server.
Risotto med torsk er en flott og smaksrik kombinasjon.
Foto: Mette Møller