Rødkål med julesmak
Rødkål med julesmak
JUL: Rødkål med det lille ekstra.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kutt opp rødkålen i strimler og ha den i kjelen. Tilsett krydderet, appelsinskiver, all væsken, litt sukker og løken. Kok opp og la det hele koke en halvtimes tid. Smak til med en klype salt.
Kok opp en karamell av 100 g sukker, og tilsett fiken. Kok det ut med litt vann og ha det oppi kålen. Småkok videre uten lokk til kålen er fin og mør. Smak til med salt, sitron og litt rosevannsirup. Trenger du mer syrlighet kan du tilsette mer rødvinseddik. En liten skje grov sennep er også godt i.
Når du koker rødkål er det viktig å finne balansen mellom sødme og syre. Hvis du finner en perfekt balanse så får du en frisk og fin lillafarge på kålen, og den vil kunne koke lenge uten å gå i stykker. Hvis kålen er for søt, så blir den raskt overkokt, og hvis den er for sut, blir den aldri ferdig.
JUL: Rødkål med det lille ekstra.
Foto: Mette Møller