Rødkål med julesmak Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Rødkål med julesmak

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Rødkål med julesmak

JUL: Rødkål med det lille ekstra.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (5 stemmer)
Jan Robins supergode rødkål med julekrydder er perfekt til både pølser og medisterkaker – og selvfølgelig sammen med juleribba. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Rødkål(stor)
4stk
Nellik(nellikspiker)
1stk
Appelsin(i skiver)
0.5dl
2ss
Sukker (farin)(smak til!)
1klype(r)
Salt(smak til)
1stk
Rødløk(i skiver)
8stk
Fiken(tørkede, i biter)
100g
Sukker (farin)(til karamell)
Lys sirup(aller helst rosevannsirup (kan sløyfes))

SLIK GJØR DU

  1. Kutt opp rødkålen i strimler og ha den i kjelen. Tilsett krydderet, appelsinskiver, all væsken, litt sukker og løken. Kok opp og la det hele koke en halvtimes tid. Smak til med en klype salt. 

  2. Kok opp en karamell av 100 g sukker, og tilsett fiken. Kok det ut med litt vann og ha det oppi kålen. Småkok videre uten lokk til kålen er fin og mør. Smak til med salt, sitron og litt rosevannsirup. Trenger du mer syrlighet kan du tilsette mer rødvinseddik. En liten skje grov sennep er også godt i. 

  3. Når du koker rødkål er det viktig å finne balansen mellom sødme og syre. Hvis du finner en perfekt balanse så får du en frisk og fin lillafarge på kålen, og den vil kunne koke lenge uten å gå i stykker. Hvis kålen er for søt, så blir den raskt overkokt, og hvis den er for sut, blir den aldri ferdig.  

JUL: Rødkål med det lille ekstra.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN