Salviekrydret gryte med storfekjøtt
Salviekrydret gryte med storfekjøtt
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær kjøttet i terninger, ca. 1 ½ cm store. Skjær bacon i terninger. Skrell gulrøtter og del i biter. Selleri skjæres i strimler og løk og hvitløk finhakkes.
Stek kjøttet i smør i omganger i en stekepanne. Sett til siden.
Stek baconet et par minutter i en gryte. Tilsett grønnsaker og chili, stek til de er myke i ca. 10 minutter. Bland i kjøttet. Hell på vin og kok til halvparten er igjen.
Tilsett tomater, laurbærblad, einerbær og halvparten av salviebladene. Kok på svak varme under lokk til kjøttet er riktig mørt (ca. 1 ½-2 timer). Spe med mer vann under koking hvis sausen blir for tykk. Strimle resten av salviebladene og bland i. Smak til med salt
Kok pasta i lett saltet vann etter anvisning på pakken og hell av kokevannet noen minutter før koketiden som er angitt.
Hell pasta i gryten og bland sammen slik at pasta får smak av sausen. Bland gjerne i revet parmesan.