nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Spagetti med kjøttboller og tomater
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Spagetti med kjøttboller og tomater
Du kan bruke alminnelig spagetti i stedet for linguine. Tilsett da litt mer vann og kok 2–3 minutter ekstra.
DETTE TRENGER DU
PERSONERServering
50g
SLIK GJØR DU
Rør kjøttet godt sammen med salt, pepper, egg, sennep, tomatpuré og oregano i en bolle. Form farsen til helt små kjøttboller og legg dem til side.
Rens løk og skjær i båter. Rens og hakk hvitløk. Skyll squash, del den på langs og skjær i skiver. Skyll tomater og del dem i to.
Legg ingrediensene i atskilte grupper i en stor panne eller gryte. Legg pastaen oppå sammen med basilikumstilker og soltørkede tomater. Dryss med chiliflak og salt og drypp over olje.
Hell vann i kjelen og kok opp. La det koke i 10–12 minutter ved sterk varme til vannet nesten er fordampet og spagettien er kokt mør. Rør i retten et par ganger i løpet av koketiden.
Riv parmesan grovt. Server retten direkte fra gryten med revet parmesan.