Spinatpai med bacon og cottage cheese Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 15min

Spinatpai med bacon og cottage cheese

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t 15min

Spinatpai med bacon og cottage cheese

God hverdagspai med bacon og spinat, gratinert med vellagret ost. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.5 (1 stemmer)
Spinatpai med bacon er kjempegodt både kald og varm, så restene kan du ha i matpakken dagen etter. Med ferdig paideig er dette en enkel middag du lett slenger sammen. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

150g
250g
Spinat(fersk eller frossen)
1stk
1ts
1klype(r)
1dl
3stk
1dl

SLIK GJØR DU

  1. Rull ferdig paideig ut så den dekker paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Sett formen kjølig i ca. 15 minutter.

  2. Skjær eller klipp bacon i strimler og stek i panne. Hell bort fettet og la baconet renne av på papirhåndkle.

  3. Rens den friske spinaten eller klem vannet av den tinte spinaten. Rens og hakk løk og stek i smør. Tilsett spinat og la den steke med. Rør i bacon og smak til med salt og pepper.

  4. Fordel spinatblandingen i paiskallet. Bland cottage cheese med melk, egg og gurkemeie. Hell blandingen i skallet og strø over osten.

  5. Stek paien i nedre del av ovnen på 200° i ca. 30–40 minutter. Server den gjerne med en salat.

God hverdagspai med bacon og spinat, gratinert med vellagret ost. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN