Strandkrabbesuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Strandkrabbesuppe

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Strandkrabbesuppe

Jan Robins krabbesuppe smaker friskt av lime og ingefær. Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (84 stemmer)
Strandkrabbene gir svært smaksrik kraft til saus og supper. Du kan kjøpe dem frosne hos fiskehandleren, eller ganske enkelt bruke krabbene ungene fisker opp på stranda.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Grovhakk løk, urter og grønnsaker, og surr alt i litt olje i en romslig gryte. Ønsker du en sterkere smak på suppa, så ha i litt chili også.

  2. Ha så i strandkrabbene. Er de nyplukket og levende, så bør de avlives først. Dypp dem da i kokende vann, og legg dem så over i gryta sammen med grønnsakene. Bruker du fryste krabber, så kan du legge dem direkte i gryta.

  3. Fres opp og hell på hvitvin. Knus krabbene litt mens du steker, så får du ut all juice og smak inni skallet, og de får kokt innvendig.

  4. Når alkoholen er dampet ut, slå over vann og fløte. Du kan også velge å kun bruke fløte hvis du ønsker en ekstra rik og fyldig suppe. Kok opp, og sett så ned varmen og la det hele putre i rundt 15 minutter. Krabbene skal ikke koke lenge, da blir suppa besk.

  5. Sil av suppa, og kok den inn med litt maisenna til passe konsistens. Smak til med salt og en skvis sitron.

  6. Putt det du ønsker oppi suppa ved servering, men er frisk cruditesalat med fennikel er godt. Høvle fennikel i tynne strimler, og kutt opp gresset. Bland dette sammen med finskårede, friske kaffirlimeblader og litt vårløk i strimler. Vend inn litt olivenolje og sitronsaft, og smak til med salt. Legg salaten i bunnen av suppebollen, og slå over den varme suppa.

Jan Robins krabbesuppe smaker friskt av lime og ingefær. Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (84 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN