Stuet sei med reker
Stuet sei med reker
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rens rekene. Ta vare på skallene.
Skjær fisken i porsjonsstykker og legg dem i et ildfast fat, som er lett smurt.
Rens og skjær gulrot og sjalottløk i små terninger. Fres det i smør til løken er blank, det skal ikke bli brunt. Rør i rekeskall og tomatpuré, og la det steke med et par minutter.
Hell på vann og sitronsaft, og kok inn væsken til omtrent det halve.
Hell i fløten, legg i timianstilkene og la sausen surre under lokk i 15–20 minutter. Sil sausen og klem ut så mye væske som mulig av rekeskallene. Smak sausen til med salt og pepper.
Hell sausen over fisken i fatet, dryss rekene på toppen og dekk med aluminiumsfolie. Kok fisken midt i ovnen ved 200° til den er så vidt gjennomkokt, ca. 15 minutter.
Server fisken med ris eller byggris til og en grønn salat.