Syrlige limeboller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t

Syrlige limeboller

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t

Syrlige limeboller

Disse er glutenfrie! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Disse har syrlig smak av lime i herlig kombinasjon med kokos i fyllet. Bollene kan fryses og varmes lett før servering.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glasur

0.75dl

Pensling

1stk
2.5dl
25g
Gjær(for søte deiger)
75g
Smør(mykt)
1stk
1klype(r)

Fyll

1stk
Lime(finrevet skall)
0.5stk
Sitron(finrevet skall)

SLIK GJØR DU

  1. Varm melken til ca. 40°. Hell den over fiberhusken i en bakebolle. Rør om og la det stå i ca. 5 minutter.

  2. Smuldre i gjæren og rør om til den er oppløst. Tilsett smørbiter, sirup, egg og salt. Bland til slutt i mel. Arbeid deigen sammen i maskin i ca. 5 minutter til den blir smidig.

  3. Ta deigen opp på bakebordet, som drysses med glutenfritt mel. Del opp i 20 biter og trill til boller.

  4. Trykk en fordypning i hver bolle og legg dem i muffinsformer.

  5. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet og trykk litt fyll i hver bolle. La bollene heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter og sett ovnen på 225°.

  6. Pensle de ferdig hevede bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen i 8–10 minutter.

  7. Rør sammen melis og lime- eller sitronsaft og drypp glasuren over bollene ved servering.

Disse er glutenfrie! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN