Syrlige limeboller
Syrlige limeboller
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm melken til ca. 40°. Hell den over fiberhusken i en bakebolle. Rør om og la det stå i ca. 5 minutter.
Smuldre i gjæren og rør om til den er oppløst. Tilsett smørbiter, sirup, egg og salt. Bland til slutt i mel. Arbeid deigen sammen i maskin i ca. 5 minutter til den blir smidig.
Ta deigen opp på bakebordet, som drysses med glutenfritt mel. Del opp i 20 biter og trill til boller.
Trykk en fordypning i hver bolle og legg dem i muffinsformer.
Bland sammen alle ingrediensene til fyllet og trykk litt fyll i hver bolle. La bollene heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter og sett ovnen på 225°.
Pensle de ferdig hevede bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen i 8–10 minutter.
Rør sammen melis og lime- eller sitronsaft og drypp glasuren over bollene ved servering.