Tacobakt søtpotet
Tacobakt søtpotet
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERBønnestuing
SLIK GJØR DU
Forvarm stekovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form.
Vask og skrubb potetene, prikk dem litt med en gaffel og ha dem over i formen. Bak til de er møre, cirka en time avhengig av størrelsen. Søtpoteter bakes vanligvis raskere enn vanlige poteter. Kjenn etter om de er ferdige med en spiss kniv.
Gjør klar tilbehøret, mens potetene står i ovnen. Hell laken av maisen, lag tomatsalsa og bønnestuing. Skjær et snitt i potenene når de er ferdig bakt. Ha i godt med fyll og server med en gang.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili, oregano, chilipulver, spisskummen og basilikum. La det surre i tre til fire minutter til løken er blank.
Tilsett eddik og tomater og la det koke opp. La det deretter småkoke uten lokk i 20-30 minutter til sausen tykner litt. Smak eventuelt til med litt salt.
Legg bønnene i vann i to til tre timer. Kok dem deretter i en time i vann med grønnsaksbuljongterningen. Sil bønnene og ta vare på noe av kokevannet. Bruker du hermetiske bønner, kan du droppe bløtlegging og koking, bruk laken eller vann fra springen istedenfor kokevann mot slutten av oppskriften.
Ha de kokte bønnene i en foodprossessor sammen med spisskummen, kajennepepper, koriander, limesaft og litt salt. Ha i tre-fire spiseskjeer av kokevannet og kjør til du har en jevn pure. Det gjør ingenting om det fortsatt er noen grove bønnebiter igjen. Det styrer du etter egen smak.