Tacobakt søtpotet Oppskrift
nivå
Lett
totalt
1t

Tacobakt søtpotet

nivå
Lett
totalt
1t

Tacobakt søtpotet

Foto: Erik Sæter Jørgensen

Oppskrift

Vurdering

2.8 (130 stemmer)
Bakt søtpotet er noe av det beste Mari Hult bak vegetarbloggen.no vet om. Den trenger en liten time i ovnen, men den som venter på noe godt..

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Søtpotet(mellomstore)
Mais(så mye du ønsker)

Bønnestuing

2dl
1stk
Koriander(et par stilker)
1stk
Lime(saften)
Salt(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form.

  2. Vask og skrubb potetene, prikk dem litt med en gaffel og ha dem over i formen. Bak til de er møre, cirka en time avhengig av størrelsen. Søtpoteter bakes vanligvis raskere enn vanlige poteter. Kjenn etter om de er ferdige med en spiss kniv.

  3. Gjør klar tilbehøret, mens potetene står i ovnen. Hell laken av maisen, lag tomatsalsa og bønnestuing. Skjær et snitt i potenene når de er ferdig bakt. Ha i godt med fyll og server med en gang.

  4. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Varm opp oljen til medium varme i en liten gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili, oregano, chilipulver, spisskummen og basilikum. La det surre i tre til fire minutter til løken er blank.

  5. Tilsett eddik og tomater og la det koke opp. La det deretter småkoke uten lokk i 20-30 minutter til sausen tykner litt. Smak eventuelt til med litt salt.

  6. Legg bønnene i vann i to til tre timer. Kok dem deretter i en time i vann med grønnsaksbuljongterningen. Sil bønnene og ta vare på noe av kokevannet. Bruker du hermetiske bønner, kan du droppe bløtlegging og koking, bruk laken eller vann fra springen istedenfor kokevann mot slutten av oppskriften.

  7. Ha de kokte bønnene i en foodprossessor sammen med spisskummen, kajennepepper, koriander, limesaft og litt salt. Ha i tre-fire spiseskjeer av kokevannet og kjør til du har en jevn pure. Det gjør ingenting om det fortsatt er noen grove bønnebiter igjen. Det styrer du etter egen smak.

Foto: Erik Sæter Jørgensen

Oppskrift

Vurdering

2.8 (130 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN