Trine Sandbergs torsk med baconsmør og ertepuré
Trine Sandbergs torsk med baconsmør og ertepuré Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Trine Sandbergs torsk med baconsmør og ertepuré

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Trine Sandbergs torsk med baconsmør og ertepuré

Foto: Trine Sandberg

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (168 stemmer)
Trine Sandbergs oppskrift på torsk med baconsmør. En av hennes mest populære oppskrifter noensinne. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
150g
Bacon(i små terninger eller strimler)
2fedd
Hvitløk(, delt i to på langs)
4kvist
200g
1ts
Ingefær( (frisk og revet))
0.5stk
1ts
1kg
Potet(, gjerne små)
4stk

SLIK GJØR DU

  1. Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Vask potetene (og skrell dem om nødvendig), og ha dem i et ildfast fat.

  2. Skrell gulrøttene og skjær dem i jevnstore biter. Det er viktig at grønnsakene har lik størrelse slik at de blir ferdige i ovnen omtrent samtidig.

  3. Drypp over litt olivenolje, tilsett 1 ss smør og strø over litt flaksalt. Stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre og fine. Rør i dem et par ganger underveis.

  4. Del torsken i 4 porsjonsstykker, strø på litt grovt havsalt eller maldonsalt og la det hvile i ca. 15 minutter.

  5. Kok opp en middels stor kjele med lettsaltet vann og tilsett de frosne ertene. La det stå å trekke i ca. 1 minutt og sil deretter av vannet. Kjør ertene med en stavmikser, og tilsett smør og fløte til du får ønsket konsistens på pureen. Tilsett chilien til slutt og smak eventuelt til med mer salt om nødvendig. Hold pureen varm.

  6. Skjær baconet i små biter og stek det i en tørr stekepanne til det begynner å bli sprøtt. Legg baconet til side.

  7. Skyll saltet av torsken og tørk den med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med salt og nykvernet sort pepper. Ha litt nøytral olje (jeg bruker en blanding av rapsolje og olivenolje) i stekepannen og stek fisken med skinnsiden ned på middels varme. La den steke til den får en gyllen og fin brunfarge, og snu deretter fisken. Skru ned varmen litt og tilsett 1 ss smør, hvitløken og et par timiankvister – og la fisken steke et par minutter til, til den begynner å “flake” seg. Bruk en spiseskje og drypp litt av stekesjyen over fisken mens den steker.

  8. Løft fisken forsiktig ut av pannen, og tilsett resten av smøret i stekesjyen etter fisken. Kok smøret gyllenbrunt, men pass på at det ikke blir brent. Skru av varmen, tilsett sjalottløk og ingefær, og smak til med soyasaus og sitronsaft. Ta ut timiankvastene og hvitløksfeddene (hvis du finner dem) og tilsett til slutt baconet.

  9. Server den pannestekte torsken sammen med ertepurè, poteter og gulrøtter. Ha en raus skje med baconsmøret over fisken til slutt – og nyyyt det deilige fiskemåltidet umiddelbart.

Foto: Trine Sandberg

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (168 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN