nivå
Lett
totalt
30min
Viestads salat med sardiner og potet
nivå
Lett
totalt
30min
Viestads salat med sardiner og potet
SUPERDIGG: Viestad foretrekker å frese poteter i en panne. Det blir ekstra smakfullt!
Foto: Mette RandemDette er en slags portugisisk variant av salade nicoise, men litt enklere og med litt mer temperament
DETTE TRENGER DU
PERSONER2boks(er)
0.5ts
2ss
10stk
Potet(små, kokte)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1ss
Sjalottløk(finhakket)
4ss
1stk
Sitronsaft(saften av en hel sitron)
1bunt
Rucculasalat(stor bunt, evt annen smaksrik salat)
SLIK GJØR DU
Bland salat, poteter, sitronsaft, løk, sardiner og resten av oljen. Krydre med pepper.
Ha eddik og tabasco på et fat. Ta ut sardinene og vend dem i denne blandingen. La ligge mens du gjør resten.
Hvis potetene er kalde, del dem i to, og stek i panna sammen med hvitløk og 1-2 spiseskjeer olje til de er varme og litt brune i kantene.
Hvis potetene er nykokt, del dem i 2 og vend med olje og hvitløk mens de fortsatt er varme.
SUPERDIGG: Viestad foretrekker å frese poteter i en panne. Det blir ekstra smakfullt!
Foto: Mette Randem