nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Blåskjellsuppe med kokos, ingefær og chili
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Blåskjellsuppe med kokos, ingefær og chili
STERKE SAKER: Brennhett, om du vil. Det går selvfølgelig an å bruke mindre chili.
Foto: Mette RandemHer bruker jeg en blanding av friske krydder og en ferdig chilipasta på glass. Målet, hvis man er opptatt av autentisitet, er en suppe som er så sterk at man begynner å gråte og snufse. Dersom målet er familiefred og alles tilfredsstillelse kan man finne fram til et slags minste felles multiplum, med noe mindre chili.
Det viktigste du kan gjøre for å sørge for et bra resultat, er å sortere skjellene nøye. Kast alle skjell som er knust og de som ikke lukker seg når du skyller dem i kaldt vann. Kjøp gjerne et ekstra nett med skjell, for det kan bli mye svinn.
Server med jasminris og gjerne en frisk salat. (Kjempegodt med rødløk, limesaft, papaya og koriander.) Oppskriften gir hovedrett til to, forrett til fire.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1kg
Blåskjell(skylte og sorterte )
2fedd
Koriander(frisk)
1ss
Chilipasta(rød)
1boks(er)
2ts
Fiskesaus (Fish sauce)(kan sløyfes)
2stk
Lime(saften av)
SLIK GJØR DU
Hakk hvitløk, vårløk og chili. Knus sitrongress med flatsiden av en kniv, eller ved å slå den litt med noe tungt. Skill stilkene og bladene på korianderen.
Varm olje i en gryte og ha i hvitløk, chili, sitrongress, halvparten av vårløken. Stek i 2 minutter. Ha i chilipasta og stek i ett minutt til. Ha i blåskjell, kokosmelk og eventuelt fiskesaus. Vend godt, sett på lokket og la dampe i 3-5 minutter, til nesten alle skjellene har åpnet seg. Vend skjellene og ha i serveringsboller. Dryss over korianderblader, resten av vårløken og press over limesaft.
STERKE SAKER: Brennhett, om du vil. Det går selvfølgelig an å bruke mindre chili.
Foto: Mette Randem