nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min
Asiatisk kyllingsuppe
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min
Asiatisk kyllingsuppe
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3.2 (10 stemmer)
Limeblader, også kalt kaffir-limeblader, er vanlig i Thailand og brukes i asiatiske gryter på samme måte som laurbærblader. De girretten en syrlig smak og god duft. Kaffir-limefrukten minner om vanlig lime, men er mer konsentrert i smaken.
DETTE TRENGER DU
PERSONER400g
Kyllingfilet(i terninger)
4fedd
1stk
100g
2ts
2ss
2ss
Ingefær(fersk, revet)
1ss
200g
3ss
Soyaolje(japansk soya)
0.5ts
0.5ts
SLIK GJØR DU
Skjær hodekålen i tynne strimler, og finhakk hvitløken. Del chili i to, og ta ut kjerner og hinner. Del sopp i biter.
Varm opp oljene i en kjele, og stek kyllingkjøttet sammen med ingefær, hvitløk, kål, hakket chili og sopp.
Stek under omrøring på middels varme i noen minutter. Strø på karri, og rør om.
Hell på buljongen, og tilsett limeblader, små buketter brokkoli og soya. La det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Pynt suppen med limebåter og fersk koriander ved servering.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
3.2 (10 stemmer)