Asiatisk kyllingsuppe Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Asiatisk kyllingsuppe

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Asiatisk kyllingsuppe

Deilig kyllingsuppe med asiatisk preg. Her brukes kaffir-limeblader, som er veldig vanlig i asiatiske retter. Denne suppen er det bare å nyte. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

3.2 (10 stemmer)
Limeblader, også kalt kaffir-limeblader, er vanlig i Thailand og brukes i asiatiske gryter på samme måte som laurbærblader. De girretten en syrlig smak og god duft. Kaffir-limefrukten minner om vanlig lime, men er mer konsentrert i smaken.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skjær hodekålen i tynne strimler, og finhakk hvitløken. Del chili i to, og ta ut kjerner og hinner. Del sopp i biter.

    Varm opp oljene i en kjele, og stek kyllingkjøttet sammen med ingefær, hvitløk, kål, hakket chili og sopp.

    Stek under omrøring på middels varme i noen minutter. Strø på karri, og rør om.

    Hell på buljongen, og tilsett limeblader, små buketter brokkoli og soya. La det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Pynt suppen med limebåter og fersk koriander ved servering.

Deilig kyllingsuppe med asiatisk preg. Her brukes kaffir-limeblader, som er veldig vanlig i asiatiske retter. Denne suppen er det bare å nyte. Foto: All Over Press

Oppskrift

Vurdering

3.2 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN