nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Betetartar m pepperrotrømme
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Betetartar m pepperrotrømme
FRISKT: Betetartar med pepperrotrømme.
Foto: Mats Widén/GyldendalDeilige beter mot syrlig eple, selleri og pepperrot. Kan det bli bedre? Her ligger såvidt kokte beter med på en seng av pepperrotrømme. Oppskriften er hentet fra kokeboka Eventyrlig (Gyldendal) av Karla Siverts, utgitt høsten 2016 etter hennes død.
DETTE TRENGER DU
PERSONERBetetartar
4stk
Rødbete(store, eventuelt andre beter)
0.5stk
Rødløk(finhakket)
3ss
1stk
Eple(i små terninger)
0.5stk
Sitron(saften av)
2stk
Stilkselleri (stangselleri)(stilker, skåret i tynne skiver på mandolin (crudité))
0.5beger
Karse(frisk)
Pepperrot(revet, etter smak)
1dl
2skiver
Brød(rugbrød, tørket og smuldret til smuler)
SLIK GJØR DU
Kok betene i 4–5 minutter, og kutt dem i små terninger. Som en variasjon kan du også kverne dem. Bland sammen beter, rødløk, kapers, eple og små terninger av stangselleri i en bolle. Smak til med salt, pepper, rapsolje, sitronsaft og pepperrot. Legg en klatt med pepperrotrømme i bunnen og deretter tartar på topp. Pynt med stangsellericrudité, karse og rugsmuler.
Rør sammen, og smak til!
FRISKT: Betetartar med pepperrotrømme.
Foto: Mats Widén/Gyldendal