Breiflabb med parmaskinke og basilikumsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Breiflabb med parmaskinke og basilikumsaus

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Breiflabb med parmaskinke og basilikumsaus

Ari Behns hovedrett til innspillingen av TVNorges 4-stjerners middag. Breiflabb med parmaskinke og basilikumsaus.

Foto: TVNorge

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (31 stemmer)
Breiflabb med parmaskinke og basilikumsaus, slik Ari Behn serverte den til sine gjester i TVNorges 4-stjerners middag.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
700g
Breiflabb(renskåret filet)
2stk
Pølse(krydrede, f.eks. chorizo)
200g
Parmesan(i biter)
8skiver
Spekeskinke(gjerne parmaskinke)
4blad
Salat(f.eks. hjertesalat )
1stk
Løk (kepaløk)(grovhakket)
1stk
Paprika(i biter)
2stk
Gulrot(i biter)
1boks(er)
1boks(er)
1bunt
Bladpersille(eller andre friske urter)
0.5ts
Salt(smak til)
0.5ts
Svart pepper(smak til)
1bunt
Basilikum((1 potte))

saus

3stk
Sjalottløk(finhakket)
1.5dl
Hvitvin(evt. eplejuice)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær opp pølsen i biter og stek bitene i smør. 

  2. Del breiflabben opp i 4 like store biter. Kutt opp parmesanosten i biter, og legg osten på fisken.

  3. Kle fiskebitene med parmaskinke og legg i en ovnsbakt form smurt med olivenolje. Pensle skinken med litt olivenolje. Stek breiflabben ved 200 grader i ca. 20 minutter. Øs gjerne fettet over fisken i løpet av steketiden.

  4. La løk, paprika og gulrøtter putre i olivenolje i en panne til de blir møre. Tilsett bønner og kikerter. Smak til med salt og pepper, og dryss friske urter over.

  5. Surr finhakket sjalottløk i olje til den blir myk. Tilsett vin (evt. eplejuice) og fiskebuljong, og kok inn til væsken er halvert. Tilsett melk, kok opp, rør inn Maizena og la småkoke i 1 minutt. Ha i finhakket basilikum helt på slutten, for å unngå at den blir bitter.

Ari Behns hovedrett til innspillingen av TVNorges 4-stjerners middag. Breiflabb med parmaskinke og basilikumsaus.

Foto: TVNorge

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (31 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN