Chilibiffer med grillet halloumi og kikertrøre
Chilibiffer med grillet halloumi og kikertrøre
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lag kikertrøren. Skyll kikertene godt i kaldt vann og la dem renne av. Fjern frø og hinner i chilien. Finhakk den og hvitløk.
Legg kikertene i en bolle og hell på olje og sitronsaft. Kjør med en stavmikser til en glatt røre.
Bland i chili, hvitløk, spisskummen og sukker. Smak til med salt og pepper. Server som tilbehør til chilibiffene.
Riv løken på rivjern. Bland den med kjøttdeigen og de øvrige ingrediensene. Form til små biffer. Grill biffene gyllenbrune i olje på begge sider og krydre med salt og pepper. Litt ekstra oregano på toppen er godt.
Del osten i skiver, ca. 1 cm tykke. Hell olje på en tallerken og legg i osteskivene.
Lag salaten. Del squash og løk i tynne skiver. Kjern ut og hakk chilien. Bland i en bolle med limesaft, olivenolje og salatblader.
Varm brødene i ovnen ved 150° i 3–4 minutter. Stek eller grill hallumiosten ca. 1 minutt på hver side.
Fordel salaten på brødene. Legg på biffene og topp med osten. Pynt med mytekvister og server med kikertrøren. Brett brødet rundt fyllet.