Chorizofylt lammestek med rosmarin og sitron
Chorizofylt lammestek med rosmarin og sitron
DETTE TRENGER DU
PERSONERRødvinssjy
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 150°. Del pølse på langs, fjern skinnet og del den i biter. Grovhakk rosmarin.
Stek pølsehakket med halvparten av salvien i 2 ss smør i en stekepanne i ca. 2 minutter.
Skjær skorpen av brødet og skjær det i biter. Miks brødet i kjøkkenmaskin til fine smuler. Legg pølseblandingen i brødsmulene.
Tilsett sitronskall, sitronsaft, eggeplomme, salt og pepper. Miks alt til en farselignende konsistens.
Brett steken ut og krydre innsiden med salt og pepper.
Form fyllet til en pølse og legg det inni steken på langs. Trykk litt til så det fester seg. Brett steken sammen og fest godt rundt den med en bomullstråd. Strø på salt og pepper.
Stek lammesteken rundt det hele i 2 ss smør i en stekepanne. Tilsett resten av rosmarinen og la det steke med. Øs gjerne
steken et par ganger. Legg den over i en ildfast form og legg på rosmarin.
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek til kjernetemperaturen er 65-70°, rosa til gjennomstekt. Det tar drøyt 1 time.
Ta ut og pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie. La det hvile i 15 minutter.
Skjær bort snøret og skjær steken i skiver.
Lag sjyen. La sukkeret smelte i en kjele til det får litt farge. Hell på rødvin, kalvefond og balsamicoeddik. La det koke i 10 minutter. Jevn med maisenna til passe konsistens. Sil sjyen opp i sausen og smak til.
Server steken med ovnsbakte potetbåter og småtomater, smørstekte grønne bønner og sjyen. Dryss på litt revet sitronskall og grovhakket rosmarin som pynt på steken ved servering.