Flintstek med yoghurtsaus
Flintstek med yoghurtsaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør sammen olivenolje med presset hvitløk, revet skall og saft av lime, paprikapulver, chilipulver og cipotlepasta.
Hell marinaden i doble plastposer. Legg i flintsteken og klem ut luften. Knyt godt i enden og masser marinaden inn i kjøttet slik at det får kontakt med sausen.La flintsteken hvile i kjøleskapet 4–6 timer eller natten over.
Ta steken ut. Krydre med salt og pepper. Grill på middels varme i 8–10 minutter på hver side. Vend av og til for at kjøttet ikke skal bli brent, men pass på at kjøttet får en stekeskorpe. Etterstek, på indirekte varme og med lokk, til kjernetemperaturen blir ca. 72°.
Lag salat. Skjær løk og gulrøtter supertynt. Del squash i tynne skiver. Legg det i en bolle og bland med olivenoljen. Tilsett mango og salat. Bland godt.
Del og ta steinene ut av avokadoene. Skjær i biter. Bland forsiktig avokadokjøttet i salaten sammen med limesaft, limeskall og grovhakket koriander. Smak til med salt og pepper.
Bland yoghurt med revet limeskall og limesaft. Smak til med honning.
Ved servering skjæres steken opp i pene biter på en fjøl. Server med salat og yoghurtsausen. Grillede maiskolber er godt til!