Fyldig oste- og grønnsaksuppe med kylling
Fyldig oste- og grønnsaksuppe med kylling
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smør i en stor tykkbunnet kjele ved middels varme. Ha i finhakket løk, purre og hvitløk. La det surre under omrøring i ca. 5 minutter. Rør melet inn i grønnsakene og la det surre videre i et par minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett melk og ferdigblandet hønsebuljong gradvis under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp suppen under omrøring.
Tilsett renset gulrot, nepe, selleri og potet kuttet i små terninger. Senk varmen og la det hele småkoke under lokk til grønnsakene er møre. Rør av og til.
Tilsett matfløte eller lett crème fraîche og revet ost, og rør til osten har smeltet. Suppenmå ikke koke etter at osten er tilsatt. Tilsett finhakket timian og smak til suppen med salt og pepper.
Øs suppen opp i boller, skjær filetene i skiver og dander oppå suppen. Dryss gjerne over litt finhakket timian.