nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t
Gyllen fiskenpai
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t
Gyllen fiskenpai
Til denne paien kan du bruke alle typer fisk. Sei eller torsk er spesielt godt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær fisken i jevne porsjonsstykker.
Kok opp vann med limesaft og skall, vårløk, laurbærblad, salt og pepper. Legg i fisken. La den trekke til den er knapt gjennomkokt, ca. 6 minutter. Ta den opp og legg i en ildfast form.
Plukk opp laurbærblad og pepperkorn av kokelaken. Rør fløte i kokelaken og gi den et oppkok. Jevn den med maisennajevner og smak til med salt og kajennepepper. Rør inn rekene. Hell sausen over fisken.
Skjær paideigen i strimler og legg dem som gitter over fisken. Legg en strimmel deig rundt kanten av formen. Pensle deigen med smeltet smør.
Stek paien midt i ovnen ved 180º til den er gyllen og sprø i ca. 25 minutter.