Helgrillet entrecôte med nypotetsalat
Helgrillet entrecôte med nypotetsalat
HELGRILLET ENTRECÔTE: Grilling av store kjøttstykker er enklere enn du tror. Bruk steketermometer og pass på at varmen ikke er for sterk.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Gni entrecôten godt inn med salt og pepper og olivenolje. La den ligge og trekke til seg i minst ti minutter.
Grill den så godt på alle sider. La så kjøttet ligge på lav varme til det har oppnådd 52 grader (det trekker opp et par ekstra grader når det hviler). Gni kjøttet inn med timian til slutt, og la entrecôten hvile i minst 15 minutter på et lunt sted før du kutter i den. Grill hvitløkene hele ved siden av kjøttet.
Kok potetene møre i godt saltet vann. Del dem opp hvis du ønsker.
Bland alle de øvrige ingrediensene sammen til en fin, smidig salat. Ha i mer rømme og aioli hvis du vil ha den mer rennende. Smak til med salt og pepper.
HELGRILLET ENTRECÔTE: Grilling av store kjøttstykker er enklere enn du tror. Bruk steketermometer og pass på at varmen ikke er for sterk.
Foto: Mette Møller