Helgrillet entrecôte med nypotetsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Helgrillet entrecôte med nypotetsalat

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Helgrillet entrecôte med nypotetsalat

HELGRILLET ENTRECÔTE: Grilling av store kjøttstykker er enklere enn du tror. Bruk steketermometer og pass på at varmen ikke er for sterk.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (10 stemmer)
Grilling av store kjøttstykker er faktisk enklere enn du tror. Bruk steketermometer og pass på at varmen ikke er for sterk!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Entrecôte(hel, ca. 160 g pr. person)
1bunt
Timian(liten)
10stk
Potet(nypoteter)
2stk
Rødløk(små, finhakket)
3ss
Bladpersille(finhakket)
1stk
Sitron(skallet)

SLIK GJØR DU

  1. Gni entrecôten godt inn med salt og pepper og olivenolje. La den ligge og trekke til seg i minst ti minutter. 

  2. Grill den så godt på alle sider. La så kjøttet ligge på lav varme til det har oppnådd 52 grader (det trekker opp et par ekstra grader når det hviler). Gni kjøttet inn med timian til slutt, og la entrecôten hvile i minst 15 minutter på et lunt sted før du kutter i den. Grill hvitløkene hele ved siden av kjøttet.

  3. Kok potetene møre i godt saltet vann. Del dem opp hvis du ønsker. 

  4. Bland alle de øvrige ingrediensene sammen til en fin, smidig salat. Ha i mer rømme og aioli hvis du vil ha den mer rennende. Smak til med salt og pepper.

HELGRILLET ENTRECÔTE: Grilling av store kjøttstykker er enklere enn du tror. Bruk steketermometer og pass på at varmen ikke er for sterk.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN