Hellstrøms oppskrift på lam med steinsopp
Hellstrøms oppskrift på lam med steinsopp
DETTE TRENGER DU
PERSONERLam
SLIK GJØR DU
Lam
Krydre lammefiletene med salt,pepper og frisk timian.Knus uskrelte hvitløksfedd med kniv eller med håndflaten.
Stek lammefiletene i jerngryte eller panne med den knuste hvitløken ,og på fettsiden til gyllen skorpe ca 2-3 minutter, på moderat varme og deretter ca 2-3 minutter på motsatt side.Ta det stekte kjøttet ut av pannen eller jerngryten å la det "hvile" noen minutter før det deles i skiver på langs
Bland olivenolje, friske urter, kapers, grønn pepper og litt soyasaus sammen.
Potetgratin
gram skrelte amandinepoteter
dl melk
dl kremfløte
skrelt hvitløkfedd
muskatnøtt
salt
Del potetene i tynne skiver ca 2-3 mm. Knus hvitløkfedd og riv 4 lette drag av muskatnøtt Kok potetskivene,hvitløk, muskat og salt i melk/kremfløteblandingen ca 10 min i tykkbunnet kjele.
Ha dette over i en ildfast form og stek i ovn på ca 150 grader i 45 minutter.
Steinsopp
-300 gram fersk /nyplukket steinsopp
ss olivenolje til steking
ss smør
gressløk
salt
Rens og del frisk steinsopp i grove stykker.Stek i varm olje i panne i ca 2-3 minutter .Bland inn kaldt smør og gressløk til slutt
Hold dette varmt.